MomSMOTION

Op woensdag 10 april start de 8-weekse zwangerschapscursus van MomsMotion bij Kenamju. MomsMotion is opgezet door Kenamju trainer Annabel de Jonge. De cursus wordt gegeven op woensdagavond om 20:15 in zaal 2 van Kenamju.

Veel vrouwen streven ernaar om tijdens hun zwangerschap actief te blijven en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit te worden. Het proces van zwangerschap en bevalling legt echter een aanzienlijke druk op het lichaam. Daarom is het essentieel om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na de zwangerschap op een verantwoorde manier aan te pakken. Maar hoe doe je dat precies? Moms Motion biedt in samenwerking met PowerMama de zwangerschapscurus/core-restore/lessen aan, speciaal ontworpen voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap en/of na de bevalling willen blijven sporten.

Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een blijvende diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn, is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het programma in?

Het programma is ontworpen om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen, met een focus op het verbeteren van houding, diastase, en bewegingspatronen. We bespreken ook de impact van zwangerschap en bevalling op je lichaam en identificeren sterke en zwakke punten waar we aan kunnen werken. Tijdens de trainingen leggen we de nadruk op het versterken van de core, grote spiergroepen en de bekkenbodem met behulp van functionele bewegingen. Het programma is samengesteld door PowerMama in overleg met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden verzorgd door een gecertificeerde trainer gespecialiseerd in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie is het programma bedoeld?

De zwangerschapscursus is ontworpen voor zwangere vrouwen (je kan deelnemen zodra je weet dat je zwanger bent tot kort voor de bevalling. Hoe eerder je start met de cursus, hoe beter je met je eigen lichaam weet om te gaan gedurende deze periode. Aansluitend op de cursus kan je wekelijks een vaste les volgen.), recent bevallen vrouwen en vrouwen die tot twee jaar na de bevalling weer willen gaan sporten. Bij een normale vaginale bevalling kun je meestal na 6 weken beginnen met sporten, na een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken.

Wanneer en waar vinden de trainingen plaats?

De zwangerschapscursus duurt 8 weken en wordt elke woensdagavond gegeven van 20:15 uur tot 21:15 uur. De eerstvolgende cursus start op 10 april 2024 en eindigt op woensdag 29 mei 2024. De Core Restore komt nog in de planning, laat je contact gegevens achter voor meer informatie voor de startdatum. De trainingen vinden plaats bij Sportcentrum Kenamju in Haarlem, Phoenixstraat 13.

Kosten en aanmelding

De kosten voor de zwangerschapscursus bedragen €165,- voor 8 lessen van 60 min.
Meer weten over het aanbod van MomsMotion? Ga naar www.momsmotion.nl


Volgende
Volgende

BOUW NIEUWE SAUNA