Cheesecake voor Moederdag

Cheesecake voor Moederdag

Aanstaande zondag is het moederdag. Dé dag om alle moeders in het zonnetje te zetten. Je kunt natuurlijk de winkels leegkopen en aankomen zetten met allerlei cadeautjes, maar je kunt haar ook blij maken met deze verantwoorde cheesecake! Welke moeder wil dat nou n iet?

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
• 100 gram volkoren digestieve koekjes
• 200 gram medjool dadels
• 50 gram ongezouten boter
• 50 gram amandelen of walnoten
Voor de vulling:
• 500 gram hüttenkäse
• 200 gram magere vanille kwark
• 2 grote eieren
• 1 el honing
• 2 theelepels bloem
• ½ vanillestokje
Voor de blauwe bessen saus:
• 150 gram blauwe bessen
• 50 ml water
• 2 gelatineblaadjes

Bereidingstijd

Bereiding: 30 minuten
Baktijd: 60 minuten

Benodigdheden

Bakvorm
Beslagkom
Blender
Oven
Allergenen
Gluten
Lactose
Noten

Voedingswaarde

Voedingswaarde totale recept
Energie2864 kcal
Eiwit103 gram
Vet117 gram
Koolhydraten330 gram
Vezels27 gram
Voedingswaarde per portie (1/12)
Energie238 kcal
Eiwit9 gram
Vet10 gram
Koolhydraten27 gram
Vezels2 gram

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer een bakvorm van 20 cm in met boter.

2. Start met het bereiden van de bodem. Ontpit de dadels en laat de dadels 15 minuten weken in gekookt water. Hak ondertussen de noten in stukjes en breek de biscuitjes in kleine stukjes. Doe deze in een mengkom en zet apart.

3. Na 15 minuten kunnen de dadels worden afgespoeld. Verwarm de boter op laag vuur in een pan. Pas op! De boter hoeft niet te borrelen/koken. Voeg de dadels aan de boter toe en verwarm op laag vuur ongeveer 5 minuten.

4. Haal de dadelmix van het vuur en laat even 3-5 minuten afkoelen. Voeg de dadelmix bij de walnoten en biscuitjes en meng alles goed door elkaar. Doe het geheel in de bakvorm en druk goed aan.

5. Meng de hüttenkäse en de vanille kwark in een beslagkom met een blender. Het mag een smeuïg geheel worden. Haal de zaadjes uit het vanillestokje, voeg dit samen met de eieren, honing en bloem toe aan het beslag en meng het geheel goed.

6. Doe de cheesecakevulling in de bakvorm en bak de cheesecake in 60 minuten af. Wanneer de cheesecake klaar is, neem je deze uit de oven en laat je de cake afkoelen.

7. Maak ondertussen de bessensaus. Leg de gelatine in een bakje koud water en laat weken voor 10 minuten. Doe ondertussen de blauwe bessen en water in een kookpan en breng al roerend zachtjes aan de kook op laag vuur. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze door de bessensaus. Giet de bessensaus over de cheesecake en laat de cheesecake even opstijven in de koelkast.

Varieertips

• In plaats van blauwe bessen kan ook ander fruit worden gebruikt voor de topping.
• Je kunt de saus ook warm over de cheesecake gieten wanneer moeders dit lekkerder vindt. Laat dan de gelatine achterwege!

Fijne moederdag!

Leave a Comment

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start typing and press Enter to search