Kenamju biedt een dynamische vorm van yoga aan. De lessen bestaan uit verschillende yogahoudingen en ademhalingsoefeningen die zorgen voor een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Zowel de spieren als de innerlijke kracht nemen toe en je wordt soepeler en leniger. Er is een heel rijk aanbod in ons rooster en de lessen worden gegeven in een rustige omgeving in onze fantastische nieuwe zaal. Je kunt kiezen uit verschillende soorten yogalessen: 

Hatha Flow Yoga
Er worden verschillende houdingen achter elkaar uitgevoerd en de ademhaling is een belangrijk aspect. Doel is om lichaam en geest te beheersen. De houdingen, die veelal stilstaand gedaan worden, verschillen per les en je ervaart dat je steeds soepeler en sterker wordt.

Mindfulness yoga

Mindfulness yoga is een vorm van Hatha yoga waarbij de techniek van meditatie op de voorgrond ligt. Dit betekent dat in actieve vorm, door het uitvoeren van verfijnde bewegingsoefeningen, opmerkzaamheid (mindfulness) beoefend en gescherpt wordt.

Mindfulness helpt om oordeelvrij dichtbij de ervaring van het moment te blijven. Een zachte, vriendelijke houding is daarbij een voorwaarde én kwaliteit die mindfulness ontwikkelt. Het perspectief is: bewuster en soepeler omgaan met jezelf en met de indrukken van alledag.

Critical Alignment Yoga
Het woord alignment betekent uitlijning, en dat is precies wat er tijdens deze les gebeurt: het uitlijnen van de ruggenwervels. Door middel van oefeningen en de speciaal ontwikkelde yogastrip werk je aan een betere houding van nek en wervels.

Het doel van alle yogalessen is het vinden van innerlijke rust en ontspanning, waar je in het dagelijks leven wellicht niet altijd aan toe komt.

Yin yoga
Met de Yin Yoga lessen leer je diep te ontspannen, gewrichten, banden en pezen soepel te houden/ maken en de energiebanen in je lichaam in balans te brengen.

Yin Yoga is een serie grondoefeningen waarin de spieren ontspannen blijven. Doordat de houdingen tijdens Yin Yoga lang worden aangehouden en er geen spierkracht gebruikt wordt, werkt Yin Yoga herstellend op fysiek en meditatief op mentaal niveau.

Power yoga
Bij power yoga ligt de focus op het lichamelijke deel van de yoga. Power yoga is en sportieve vorm van yoga. Hoewel het geestelijke en spirituele deel ook bij deze les aan bod komt is dat bij deze yoga les minder van belang.

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start typing and press Enter to search