Strength & Conditioning Teens vanaf 20 juni elke woensdag om 17:00 uur

Woensdag 20 juni start de nieuwe Strength & Conditioning les voor 12-16 jaar

Heb jij altijd al willen fitnessen maar ben je nog niet oud genoeg? Wij hebben de oplossing! Bij Strength & Conditioning teens krijg je kracht- en conditietraining in kleine groepen. Je traint vooral met barbells, dumbbells, kettlebells en andere materialen. De les is ideaal om spiermassa, kracht en conditie op te bouwen maar kan ook zeker helpen bij eventueel overgewicht. Strength & Conditioning teens is een nieuw concept wat is bedacht en ontwikkeld door personal trainer en Crossfit atleet Shanna Appelman.

Is fitness wel gezond voor kinderen?

Wij geloven dat krachttraining ook voor kinderen een gezonde manier van bewegen is, zolang dit op een veilige en efficiënte manier gebeurd en dat training onder goede supervisie geen grotere risico’s oplevert dan enig andere sport of activiteit voor kinderen. Wij werken vooral met vrije gewichten waardoor kinderen balans opbouwen en hun lichaam trainen op een zo natuurlijk mogelijke manier. Krachttraining zorgt voor een goede fysieke basis en kan in de toekomst problemen zoals rugklachten helpen te voorkomen. (1,2)

Het risico van trainen met gewicht is altijd een verkeerde uitvoering. Wij nemen deze zorg weg door middel van professionele begeleiding  te geven. Omdat de les gegeven wordt in kleine groepen, houdt de trainer voortdurend een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat oefeningen goed worden uitgevoerd.

Hoe doe ik mee?

De eerste les vindt plaats op woensdag 20 juni van 17:00 tot 18:00 uur. Deelname aan deze eerste les is geheel gratis en je zit nergens aan vast. Je kunt je hiervoor inschrijven door je gegevens in te vullen in onderstaand formulier. Ben je nog geen 16? Laat het formulier dan invullen door een van je ouders of een voogd. Wanneer je bent ingeschreven ontvang je een E-mail met daarin verdere uitleg. Als je na de les besluit om mee te doen, kun je je inschrijven voor een jeugdlidmaatschap. De kosten van het jeugdlidmaatschap zijn 28,50 euro per maand. Je kunt hiermee elke week meedoen met de les. Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je meedoen met de Strength & Conditioning les voor volwassenen.

Meld je aan!

 

  1. Faigenbaum AD, Kraemer WJ, Cahill, et al. Youth resistance training: Position statement paper and literature reviewJ Strength Cond Res. 1996;18:62.
  2. Schafer J. Prepubescent and adolescent weight training: is it safe? Is it beneficial? J Strength Cond Res. 1991:13:39

Leave a Comment

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search