Vakantietips

Vakantie,  Alles over boord of strak aan het plan?!

Juli is al weer halverwege en dat betekent misschien wel dat jouw vakantie bijna in zicht is. Heerlijk toch! Maar wat als je nét lekker bezig bent om summerproof te worden? Gooi je alles weer over boord op vakantie? Of pak je strak door? Kortom hoe kom je de vakantie verantwoord door? 

Wanneer je aan het werk bent aan een fysiek doel kan de vakantie een lastig moment zijn. Aan de ene kant wil je misschien onbezorgd genieten. Bij de vakantie horen nou eenmaal lekkernijen. Maar niet meer in je broek passen na de vakantie wil je ook weer niet. Kijk eens welke mogelijkheden er zijn op jouw vakantiebestemming. Er zal niet altijd de mogelijkheid zijn om zelf te koken. Wil je toch op je voeding blijven letten?  Volg dan onderstaande tips:

  • Ga voorbereid op pad. Neem gezonde snacks mee voor onderweg. Snijd bijvoorbeeld rauwe groenten in reepjes of neem fruit mee. Ben je in een exotisch land? Maak hier gebruik van! De keuze aan verschillende fruitsoorten is hier vaak enorm.
  • Kijk eens welke mogelijkheden er zijn om uit eten te gaan. Welke gezonde opties zitten er tussen? Zit je bijvoorbeeld aan zee, kies dan voor verse vis.
  • Maak afspraken met jezelf. Spreek bijvoorbeeld af dat je één keer in de week iets neemt met friet. Of wanneer je uit eten gaat, je maximaal twee gerechten neemt. Op die manier kun rekening houden met portiecontrole.
  • Krijg je weinig groente bij je maaltijd? Vraag dan om een extra portie, of neem een salade vooraf in plaats van brood.

Wil je de vakantie ook nog sportief doorkomen? Check dan onderstaande tips:

  • Ga je naar een mooi land met een mooie omgeving? Maar hier gebruik van door dagelijks een lange wandeling te maken. De rest van de dag kun je alsnog lekker relaxen op het strand, of een duik nemen om af te koelen.
  • Is er een parkje of speeltuin in de buurt? Lucky you! Take your change, maak hier je eigen buiten gym van. Zo kun je prima in een klimrek hangen of jumping squats maken op een picknickbank. Je hebt niet veel nodig om lekker te bewegen.
  • Dicht in de buurt van het strand? Trek dan eens wat extra baantjes. Zwemmen is goed voor heel het lichaam. Zo wordt je ook nog extra bruin. Het strand is trouwens ook ideaal voor mooie strandwandelingen. Win win dus 😉
  • Behoefte aan méér workouts? Neem van thuis wat attributen mee zoals een elastiek, springtouw of wat kleine losse gewichtjes. Maak hiervan een circuit voor jezelf met verschillende oefeningen. Ga je naar een warm land, doe dit dan s’ochtends wanneer het nog niet te heet is.

En vergeet niet, het lichaam heeft ook rust en herstel nodig. Vakantie is er ook om van te genieten.

Groetjes,
Team Voeding & Coaching Kenamju

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start typing and press Enter to search