4x De zomer op tafel.

4x De zomer op tafel

Het belooft komende week opnieuw heerlijk weer te worden en met warm weer eet je natuurlijk het liefst iets verfrissends. Hieronder wat gerechtjes ter inspiratie!

Salade Caprese

Ingrediënten voor twee persoon

2 Tomaten

8 plakken (1 bol) mozzarella light

1 el Pesto

1 el Balsamico dressing

1 hand Sla

Bereidingswijze

Eigenlijk spreekt het recept voor zich… Maar het is handig om eerst de tomaat in plakken te snijden, en vervolgens de mozzarella bol in 8 plakken te snijden. Beleg een bord met de plakken mozzarella en tomaat, om en om. Maak af met de balsamico dressing, pesto en sla.

 

Bruschetta

Ingrediënten voor 8 bruschetta’s

2 plakken Prosciutto

8 dunne plakkenMozzarella

8 plakken Ciabatta, vers

3 el Olijfolie

1 teen Knoflook, vers

1 theelepel Zout

1 hand Rucola sla

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pen pers de knoflook en voeg deze met 2 el olijfolie en zout in een kom. Snijd de ciabatta in sneetjes van ongeveer 1 cm. Bestrijk de ciabatta aan beide kanten met het knoflookmengel. Snijd de plakken prosciutto in  vieren, en beleg elke ciabatta hiermee. Snijd de mozzarella in 8 dunne plakken en beleg elke bruschetta met 1 plak mozzarella. Grill de bruschetta op een plaat met bakpapier gaar in 5 tot 6 minuten. Maak de bruschetta af met rucola sla of hak basilicumblaadjes fijn en bestrooi de ciabatta hiermee. Enjoy!

Smaaktip
Hou je van knoflook? Dan kun je de ciabatta’s na het roosteren nog inwrijven met een teentje knoflook.

 

Appel & Meloensalade

Ingrediënten voor vier personen

1 Courgette

1 Meloen

1 Appel

1 bakje Granaatappel

1 hand / 50 gr. Walnoten

Bereidingswijze

Halveer de meloen en schep de zaadjes eruit. Snijd elke helft in stukken en verwijder daarna de schil. Snijd vervolgens de meloen in dunnere plakken. Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf en schaaf de courgette in de lengte in dunne lange plakken. Was de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel in dunne plakken. Verdeel de meloen, slierten courgette en appel over de borden. Top af met de granaatappeltjes en walnoten. Je kan een klein beetje peper strooien over de salade als extra smaakmaker.

 

Watermeloen met fetakaas

Ingrediënten voor 1 grote salade

1 watermeloen

1 pakje / 150 gr Fetakaas/witte kaas

10 basilicumblaadjes

2 el balsamico of balsamicodressing
(Hou je niet van balsamico? Skip deze dan!)

2 el olijfolie

1 hand olijven

Bereidingswijze

Meng in een kom de balsamico met de olijfolie. Snijd de watermeloen in parten en vervolgens in kleine blokjes. Verwijder zoveel als mogelijk de zwarte pitjes. Verkruimel de fetakaas en de olijven in stukjes. Meng alles door elkaar. Snijd de basilicumblaadjes fijn en garneer de salade hiermee. Bestrooi (naar smaak) de salade met peper. Sit down and relax!

Leave a Comment

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start typing and press Enter to search