Overlevingszwemmen

Hét zwem-drijf-zwem programma voor de allerkleinsten

Zwem-Drijf-Zwem

Doelgroep: vanaf 8 maanden t/m 4 jaar

Blijven Drijven is overlevingszwemmen voor de allerkleinsten. Uniek in Haarlem en exclusief bij Kenamju!

Het zwem-drijf-zwem programma is geschikt voor kinderen vanaf 7 maanden tot 5 jaar. De jong aangeleerde zwem-en drijfvaardigheden versterken de zelfredzaamheid in het water én is de beste voorbereiding op het diploma zwemmen.

Waarom overlevingszwemmen?
Hoe oplettend ouders ook zijn, het onverwacht te water raken van kinderen die nog niet kunnen zwemmen, komt helaas voor. Gelukkig kunnen kinderen op heel jonge leeftijd zelfredzaam zijn in het water. Ze moeten alleen weten hoe! Dat leert je kind door het zwem-drijf-zwem programma van Blijven Drijven.

Wat leert je kind?
Je kind leert in drie tot zes weken de zwem-en drijfvaardigheden om te kunnen overleven bij een onverwachte val in het water, met of zonder kleding, luier en (winter)jas. Het kan na het volgen van dit programma zelfstandig zwemmen, omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen.

Het lesprogramma
Blijven Drijven heeft diverse lesprogramma’s. Je kind krijgt privéles.

  • Een programma voor baby’s vanaf 7 maanden met een lesduur van 10 minuten per dag, vier dagen per week gedurende vier weken. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen rollen van rug naar buik en van buik naar rug.
  • Een programma voor kinderen van 1 tot 5 jaar met een lesduur van 10 minuten per dag, vier dagen per week, gedurende zes weken. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen lopen.

De lessen worden gegeven in het warmwater zwembad van Kenamju in Haarlem.

Drijf!
16 Lessen van 10 minuten voor baby’s die kunnen rollen. Je kind leert in het water van buik naar rug te draaien en te drijven.
Tarief € 550,-

Zwem-drijf-zwem!
Vanaf lopen tot 4 jaar
24 Lessen van 10 minuten. Je kind leert omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen.
Kinderen van 4-5 jaar: 12 Lessen van 20 minuten.
Tarief € 750,-

Blijven oefenen
Het is belangrijk dat je kind, na afronding van de cursus, de aangeleerde vaardigheden blijft oefenen. Onder de noemer Funday! biedt Blijven Drijven vervolglessen aan waarbij je kind in groepjes van maximaal 4 kinderen, wekelijks 30 minuten op speelse wijze plezier beleeft in het water en de aangeleerde zwem-drijf-zwem vaardigheden blijft beheersen. Tevens krijgen ouders aan het einde van de cursus basisvaardigheden aangereikt om het zwemmen en drijven van je kind te onderhouden.

Funday! groepsles
6 Lessen (1x per week) van 30 minuten gedurende zes weken voor kinderen die zwem-drijf-zwem hebben afgerond. Max. 4 kinderen per groep.
Tarief: € 100,-

Losse privéles
Liever de vaardigheden één-op-één bijhouden? In overleg zijn privélessen na het volgen van het volledige programma los te boeken. Privéles duurt 10-20 minuten per kind.
Tarief: € 32,50

Zwem-drijf-zwem is een uitgebreid en uniek programma voor het aanleren van zwem- en drijfvaardigheden. De allerbeste bescherming voor je kind ben je zelf. Deze lessen zijn slechts het begin van een leven lang plezier en veiligheid in en rond het water. Blijven oefenen is essentieel voor het behouden en verbeteren van de vaardigheden!

Wie geeft de lessen?
De instructies worden gegeven door Infant Aquatic survival specialist Linde van Ettinger-Jelsma, oprichter en eigenaar van Blijven Drijven. Zij heeft in Colorado, Amerika de intensieve instructeurs opleiding gevolgd bij het toonaangevende zweminstituut Infant Aquatics. Het programma bestaat ruim 50 jaar in Amerika en is nu nieuw in Haarlem.

  • De kracht van dit programma is het aanleren van zwem-en drijfvaardigheden in een kort tijdsbestek en het veelvuldig herhalen totdat de vaardigheden door de hersenen en spieren worden herkent en geautomatiseerd. Het is daarom noodzakelijk om het programma, zonder onderbrekingen, aaneensluitend te volgen.
  • Lessen worden op vaste tijdstippen op een vaste locatie door éénzelfde instructeur gegeven. Dit versterkt het leerproces en groeit het zelfvertrouwen van je kind.
  • Lessen worden van maandag tot en met vrijdag tussen 7:30 – 10:00 uur gegeven. Lessen duren 10 of 20 minuten per kind. Diverse startdata zijn in overleg mogelijk.
  • Na het afronden van de cursus kan je kind volledig gekleed de aangeleerde vaardigheden laten zien en ontvangt een diploma en wetsuit cadeau.

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Start typing and press Enter to search