fbpx

Buiten sporten voor volwassen mag, maar wel allemaal wat anders!

Buiten sporten voor volwassen mag, maar wel allemaal wat anders!

De huidige regelgeving laat het toe dat volwassenen inmiddels met elkaar in groepjes van 4 buiten mogen sporten.
Daar mag dan ook een instructeur bij staan, of lopen, en die mag dan individuele aanwijzingen geven.
Op gepaste afstand mag er een 2e groepje van 4 personen ook in een groepje met elkaar sporten. Ook daar mag dezelfde instructeur bij gaan staan en individuele aanwijzingen geven.
Elk groepje mag met elkaar materialen delen en met elkaar sporten zonder het vak te verlaten.

Zo kan je bijvoorbeeld dus wel 6 van die vakken maken en met in elk vak 4 mensen. Zolang er tussen de vakken maar genoeg ruimte zit en in elk vak mensen individueel aan het bewegen zijn.

Maar let op!  Wat niet mag is dat de instructeur iedereen in die vakken tegelijk het zelfde laat doen.
Dus iedereen tegelijk een squat, of dezelfde buikspier oefening laten doen. Dat mag niet.
Dan is het namelijk groepsinstructie. En dat is momenteel verboden.
Maar als iedereen wat anders doet, dan mag het wel.

Dit betekent bijvoorbeeld dat ik buiten geen groep mensen op ruime afstand van elkaar mag laten liggen op een matje, en tegelijk dezelfde yoga pose laat aannemen.
Terwijl als diezelfde groep mensen op exact dezelfde afstand allemaal zelf een andere yoga pose aan het uitvoeren zijn, en de instructeur alleen langs loopt om hier en daar eens een aanwijzing te geven, dan mag t wel.

De logica kan je zoeken, maar die ga je niet vinden… Die is er namelijk niet.

Volgens mij, en volgens velen met mij, is sporten in een 4-tal waarbij je door wisselt met materialen gevoeliger voor het over brengen van het virus dan dat iedereen op afstand van elkaar op de plek beweegt zonder materialen door te wisselen.

De overheid maakt besluiten wat vervolgens op regionaal niveau maar weer ingevuld moet worden. In mijn hoofd zie ik na elke persconferentie alle mailtjes en belletjes naar de plaatselijke handhaving al voorbij komen. En zo belde ik vorige week ook en legde ik onze huidige moeilijke situatie uit, met vooral verdrietige emotie.
Uiteindelijk beëindigde we het gesprek met wederzijds begrip voor elkaars situatie.
Ik, die probeert een sportcentrum te leiden en een bijdrage te leveren aan mensen hun fysieke en mentale gesteldheid, weerbaarheid én gezondheid.
En de handhaver, die de regels moet uitvoeren die door de overheid zijn bedacht welke amper meer uitvoerbaar en toepasbaar zijn.

Voorlopig wachten we nog wel even tot we weer echt mogen. Momenteel zijn bij onze overheid voornamelijk de verkiezingen prioriteit. We blijven nog wel positief en gaan ook gewoon volgas binnen de mogelijkheden die we momenteel hebben.

Het kan volgens mij alleen ook wel een beetje anders, waarbij ik denk aan meer én zoals de overheid zo graag wilt; veilig.

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search