fbpx

Carrotcake met paaseitjes

De paaseieren kijken je al een aantal weken vriendelijk aan, maar je bent op zoek naar een gezondere keuze?
Deze worteltaart met paaseitjes tover je met twee uurtjes op tafel. Oja, we hebben voor de zekerheid de voedingswaarde erbij gezet. Want: wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af toch ;-)?!

Ingrediënten voor 1 cake Ingrediënten voor de frosting
 150 gram wortelrasp 100 gram magere kwark vanille
 150 gram dadels 100 gram roomkaas light
 100 gram volkoren tarwemeel 20 gram honing
 50 gram havermout
 2 eieren Ingrediënten topping
 2 bananen 30 gram walnoten
 1 eetlepel koekkruiden 30 gram chocolade (puur, melk of wit naar eigen smaak)
 1 theelepel kaneel
 1 theelepel bakpoeder Benodigdheden
 1 theelepel citroensap Cakeblik, bakpapier, keukenmachine of blender, oven
 Snufje zout Allergenen: Noten, gluten, lactose.

Bereidingswijze

  1. Haal de pitten uit de dadels en doe deze in een aparte kom. Laat de dadels weken in gekookt (of gewoon heel heet) water voor ongeveer 5 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Heb je kant-en-klare wortelrasp gehaald? Hak deze iets fijner en doe in een kom samen met de volkoren tarwemeel en de havermout en zet apart
  4. Giet de dadels af en doe deze samen met de eieren en bananen in de keukenmachine (of blender). Laat de machine draaien totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd.
  5. Voeg de koekkruiden, kaneel, bakpoeder, citroensap en een flinke snuf zout aan het ei-mengsel toe en zet de keukenmachine nog even aan tot alles goed is gemixed.
  6. Voeg het ei-mengsel bij het wortelmengsel en schep door elkaar totdat er een mooi beslag ontstaat.
  7. Bak de cake voor ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  8. Terwijl de oven aanstaat start je met de frosting. Meng hiervoor de magere kwark, roomkaas light en honing goed door elkaar. Laat de frosting opstijven in de koelkast.
  9. Hak alvast walnoten en chocolade voor de topping fijn en zet apart.
  10. Wanneer de cake klaar is laat je deze eerst 30 minuten afkoelen. Als de cake goed is afgekoeld bestrijk je deze met de frosting.
  11. Maak de cake af met de chocoladerasp en gehakte walnoten.
  12. Krijg je de cake niet op? Je kunt deze 2 a 3 dagen bewaren in de koelkast.

Voedingswaarde hele cake

1967 kcal
Eiwitten: 67 gram
Koolhydraten: 263 gram
Vetten: 58 gram

Voedingswaarde per portie (12 plakken)

164 kcal
Eiwitten: 6 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 5 gram

Fijne paasdagen!
Team Kenamju

P.S. Wij kozen in dit recept voor Skyr Vanille, Philadelphia Greek Style en pure chocolade paaseitjes.

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search