fbpx

Floor Dieben

Diëtist

Diëtetiek

Voeding kan veel invloed hebben op hoe we ons voelen en hoe wij functioneren in het dagelijks leven. Het kan alleen een zoektocht zijn om te ontdekken welk voedingspatroon bij jou past. Mijn naam is Floor Dieben en ik help jou daar graag bij.

Mijn insteek: het totaalplaatje en samen opzoek naar haalbare stappen, zodat het een blijvende verandering is en jij jouw doel behaalt. Want als dat lukt, dan is mijn missie in ieder geval geslaagd! Je kunt met een breed scala aan voedingsvragen bij mij terecht. Denk aan: Gezonde voeding, diabetes mellitus, verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, ondergewicht, maagen darmklachten, overgewicht/obesitas, vegetarische voeding, jicht en sport. Ook ben ik gespecialiseerd in eetstoornissen en gedragsverandering.

Mocht jouw voedingsvraag er niet bij staan, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen of mij aanspreken!

Goed om te weten: de diëtist zit voor 3 uur per kalender jaar in jouw basisverzekering. Wel wordt dit eerst verrekend met het verplichte eigen risico. Ben je aanvullend verzekerd? Dan komen er mogelijk nog uren bij.

Meer weten of aan de slag? 
www.dietistfloordieben.nl
E: info@dietistfloordieben.nl
T: 06 31 28 45 97

floordiebenfoto

Floor Dieben

Mijn naam is Floor Dieben. In augustus 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Hierna ben ik direct aan de slag gegaan als diëtist bij diverse zelfstandige praktijken. Ik vond dit een fijne tijd en heb veel geleerd. In deze periode heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van veel verschillende soorten ziektebeelden en heb ik o.a. de post-hbo ‘Eetstoornissen’ afgerond.

Tarieven

Dieetadvisering zit voor 3 uur per kalenderjaar in het basispakket van de zorgverzekering. Mocht je aanvullend verzekerd zijn, dan kunnen er mogelijk nog extra uren bij komen. Verder ben ik als diëtist direct toegankelijk, hierdoor is een verwijzing niet meer nodig om een afspraak te maken.

Net als alle andere zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering geldt eerst het wettelijke en verplichte eigen risico van €385,-. Mocht je deze nog niet hebben verbruikt, dan worden de kosten bij jou in rekening gebracht via je zorgverzekeraar. Heb je een zelf hoger ingesteld eigen risico? Dan geldt uiteraard dat bedrag qua eigen risico en moet ook die eerst worden voldaan. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

Verder zijn de tarieven vastgesteld door jouw zorgverzekeraar (bij gecontracteerde zorgverzekeraars). Mocht je door de verzekerde uren heen zijn, dan geldt het tarief van €17,- per kwartier en wordt de factuur direct naar jou toegestuurd.

Ketenzorg

Indien er sprake is van een chronische aandoening, worden de kosten mogelijk vergoed vanuit het samenwerkingsverband KCOETZ waar ik bij ben aangesloten. Dit geldt voor diabetes mellitus, COPD of een verhoogd cardio-vasculair risico incl. medicatie. In dit geval worden de kosten niet verrekend met het eigen risico. Hiervoor is een KCOETZ- verwijzing vanuit de huisarts nodig waarop dit duidelijk vermeld staat. 

Huisbezoek

Als je een medische indicatie hebt en niet in de mogelijkheid bent om langs te komen op de locatie, dan kan ik bij jou aan huis komen. Hiervoor is wel een verwijzing nodig waarop dit vermeld staat. Vraag hiernaar bij jouw medisch specialist/huisarts.

Begeleiding

Je hebt al een afspraak gemaakt of je overweegt een afspraak te maken: wat kun je verwachten van het eerste gesprek? Het duurt ±60 minuten en draait volledig om jou. Hierin zullen we met elkaar kennismaken, bespreken we jouw doelen en allerlei factoren die hiermee samenhangen. Denk hierbij aan je gezondheid, leef- eet- en beweegpatroon, stress en ontspanning. Aan de hand hiervan stellen we een passend behandelplan op. Aan het einde van het gesprek heb jij al de eerste handvatten en kun je direct beginnen. Tot slot bespreken we hoe het vervolgtraject eruit gaat zien. Dit is voor iedereen anders, dus geef vooral ook aan wat jij hierin wenst.

Na ons gesprek ga ik nog achter de schermen voor jou aan de slag. Dit wordt ‘indirecte’ tijd genoemd. Ik werk ons gesprek uit, bereken indien nodig de voeding, voorzie jou indien gewenst van een samenvatting en een passend voedingsadvies per mail of post. Ook neem ik, uiteraard met toestemming, contact op met de verwijzer (medisch specialist of huisarts), zodat hij/zij op de hoogte is van jouw vorderingen en natuurlijk zodat we samen jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Voor deze werkzaamheden reken ik standaard bovenop de 60 minuten van het eerste gesprek 30 minuten.

In de vervolggesprekken bespreken we jouw vorderingen, wat er goed gaat maar ook waar je tegenaan loopt. Indien nodig stellen we het advies bij. Voor de vervolg gesprekken reken ik 30 minuten. Een vervolg traject in de vorm van telefonische afspraken of email kan natuurlijk ook. Hiervoor reken ik 15 minuten.

De bovengenoemde tijden in minuten zijn richtlijnen op basis van gemiddelde directe en indirecte tijd, wat nodig is voor het verrichten van de verschillende gesprekken/handelingen. In de genoemde tijd is dus rekening gehouden met het uitwerken van het consult en eventuele bijkomende zaken zoals een voedingsberekening, het maken van een samenvatting, het opstellen van een passend voedingsadvies en het contact met de verwijzer.

Waarvoor kun je bij mij terecht

Hieronder kun je zien waarvoor je bij mij terecht kan. Staat jouw voedingsvraag er niet bij? Neem dan contact op via het contactformulier of via info@dietistfloordieben.nl | 06 31 28 45 97

 • Gezonde voeding
 • Diabetes mellitus
 • Verhoogde bloeddruk
 • Verhoogd cholesterol
 • Ondergewicht
 • Maag- en darmklachten
 • Overgewicht/obesitas
 • Eetstoornissen
 • Maagverkleining
 • Vegetarische voeding
 • Jicht
 • Sport
 • Ondersteuning bij herstel & opbouw

Verhindering

Komt de afspraak die we hebben ingepland niet uit? Meldt dit dan minimaal 24 uur van tevoren per email of telefoon. Heb je de afspraak op een maandag staan? Laat het dan de vrijdag van tevoren weten. Indien de afspraak niet tijdig wordt afgezegd zullen de kosten alsnog in rekening worden gebracht. Dit wordt niet vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Een klacht?

Wanneer je een klacht hebt, bespreek ik dat natuurlijk graag met je. Komen we er dan samen nog niet uit, dan kun je je klacht indienen via het klachtenformulier van het Klachtenloket Paramedici.

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search