fbpx

Get a trip by working out – de nieuwe campagne van Björn Borg draait helemaal om Exerhighs

Trainen doet fantastische dingen met ons lichaam en dat is geen nieuws. Wat nog fascinerender is, is wat het met onze hersenen doet. Tijdens het sporten maakt het brein gelukshormonen aan.

Björn Borg heeft dit gevoel vertaald in hun nieuwe campagne “Chase the Exerhighs” waarin het euforische gevoel dat sporten geeft centraal staat.

Door te focussen op het plezier van sporten, wil Björn Borg mensen inspireren om meer te bewegen.

Sporten is een geweldig hulpmiddel voor zowel ons lichaam als ons brein vanwege het euforische gevoel dat het kan creëren. Door te richten op het plezier van sporten wil Björn Borg zich steviger positioneren in sports fashion.

Wat gebeurt er nou eigenlijk in je hoofd als je sport?

Ooit van de term Runners High gehoord? Als je sport maken je hersenen endorfine, dopamine en serotonine aan – stoffen voor een gelukzalig gevoel. In feite kan een intense work-out de geest net zo’n euforisch gevoel geven. Het enige wat je hoeft te doen is sporten!

Endorfine

Endorfine is een pijnstillend hormoon en een van de belangrijkste ingrediënten voor geluk. Ze worden vrijgelaten in de prefrontale cortex en in het limbische systeem, twee systemen die centraal staan voor emoties. Wanneer endorfine en receptoren op elkaar inwerken in het brein veranderen de niveaus van neurotransmitters, dopamine en norepinephrine, wat een gevoel van geluk en kracht geeft.

Dopamine

Dopamine is de belangrijkste neurotransmitter in het beloningssysteem van het brein. Sommige gedragingen zoals het eten van lekker voedsel, seks en work-outs geven dopamine af en leiden tot positieve emoties, wat ons aanmoedigt om dit gedrag te herhalen.

Serotonine

Serotonine speelt een essentiële rol in ons psychologisch welzijn. Het is verantwoordelijk voor een goed humeur en een relaxed gevoel. De optimale hoeveelheid beweging die nodig is om de serotoninesynthese in de hersenen te verbeteren is 3 uur per week of 30 minuten per dag.

TIME TO CHASE YOUR EXERHIGHS  #EXERHIGHS

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search