fbpx

Kokosdadeltaart

Kokosdadeltaart

 

Dit kokosdadeltaartje bevat dadels (duh!), kokos (zei je net ook al), amandelen en een beetje roomboter om het taartje te binden.
Weer eens wat anders dan de toegevoegde suiker uit een Sultana of Liga. Probeer eens wat nieuws en geniet van je nieuwe tussendoortje.

Tip: Ook gezonde voeding bevat energie. Deze dadeltaart dus ook. Neem één portie per tussendoortje als je wilt afslanken. Is jouw doel spieropbouw of mag je simpelweg wat meer eten op een dag? Dan kun je iets meer nemen.

Wij zijn in elk geval fan!

Bereidingstijd

30 minuten bereiding
2 uur opstijven

Benodigdheden

Cakeblik
Vriezer
Bakpapier

Allergenen

Noten (amandelen)
Sesam en tarwe (volkoren biscuit, bij twijfel altijd het etiket lezen van de gekozen producten)

Bereidingstip: Lees eerst het hele recept voordat je start!
De taart moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast of vriezer voordat je deze serveert. 

Bereidingswijze

  • Haal de pitten uit de dadels en laat deze 5 minuten weken in gekookt water.
  • Breek de volkoren biscuitjes in kleine stukjes en hak de amandelen in stukjes.
  • Spoel de dadels af en snijd deze in kleine stukjes. Doe de boter in de pan en laat deze op laag vuur smelten, let op dat de boter niet gaat koken. Wanneer de boter is gesmolten stop je de dadels erbij en laat dit op laag vuur warm worden. De dadels moeten zacht worden. Roer zo’n 5 minuten, totdat er een warme brij ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de dadelmix bij de walnoten en biscuitjes en meng alles goed door elkaar.
  • Leg het bakpapier in het cakeblik, doe het mengsel in het blik en druk goed aan.
    Zet de taart minimaal twee uur in de vriezer of koelkast.

Smaaktip: Geroosterde amandelen geven net meer smaak dan onbewerkte amandelen. Kies wel altijd voor de ongezouten variant. Je kunt de amandelen ook afwisselen met walnoten.

 

Voedingswaarden Energie (kcal) Eiwitten (gram) Koolhydraten (gram) Vetten (gram) Vezels (gram)
Voedingswaarde totale recept 1938 24 236 98 26
Voedingswaarde per portie (1/16) 120 2 15 6 2

Veel bakplezier! Geniet ervan!

Groetjes!
Lisa Holtslag
Kenamju voeding & coaching

P.S. Bewaar je een stukje voor ons ;-)?

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search