fbpx

Speltmuffins met rozijnen en pecannoten

Speltmuffins met rozijnen en pecannoten
Geen inspiratie voor tussendoortjes? Maak eens deze speltmuffins! In het weekend heb je vast een uurtje de tijd om de keuken in te duiken. Wij doopten zondag tot bakdag, doe jij met ons mee?

Oja, je kunt de muffins een aantal dagen goed houden. Handig om jouw week voor te bereiden. Zo heb je genoeg verantwoorde tussendoortjes en kun je de week goed voorbereid beginnen. Ook lekker om mee te nemen en de maandagochtend mee te starten. Kun je toch nog wat langer in bed blijven liggen. 😉

Wat heb je nodig? (voor 10 muffins)

  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl baking soda
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 75 gram rozijnen
  • 2 tl koekkruiden
  • 100 ml vanille kwark
  • 100 ml roomkaas light philadelphia greek style
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 eetlepel honing
  • 2 gelatine blaadjes
  • Muffinbakvorm (papieren muffinbakjes voldoen ook)
  • Optioneel: 30 gram whey proteïne vanille

Bereidingstijd
45 minuten + 2 uur opstijven

Allergenen
Noten (pecannoten)
Gluten (speltmeel)
Lactose (kwark, Philadelphia, whey protëine)
Ei

Voedingswaarde Energie
(kcal)
Koolhydraten (gram) Eiwitten
(gram)
Vetten
(gram)
Totale recept 1920 223 80 70
Per muffin 192 22 8 7

 

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180C. Wel zo handig om alvast de muffinvormpjes klaar te zetten op een bakplaat.

Stap 2. Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen en pecannoten in de blender en mix het tot een mooi geheel.

Stap 3. Hak de pecannoten in stukjes. Voeg ongeveer de helt van de rozijnen en de nootjes toe aan het mengsel. Even roeren!

Stap 4. Verdeel het mengsel dan over de vormpjes. (ongeveer 2 eetlepels per vormpje)

Stap 5. Bak de muffins ongeveer 20 á 30 minuten in de oven. Tip: neem na ongeveer 15 en 20 minuten even een kijken hoe ver de muffins garen. De baktijd voor de muffins kan namelijk nogal variëren, afhankelijk van de oven.

Stap 6. Maak ondertussen de topping van de muffin. Doe de kwark en Philadelphia in een kom.

Stap 7. Laat de gelatineblaadjes weken in een bakje koud water (3 eetlepels) Laat de gelatine al roerend verwarmen met 1 eetlepel honing. (pas op, niet laten koken!) Voeg de gelatine toe aan de kwark. Roer de overgebleven rozijntjes en noten toe aan de kwark.

Stap 8. Wanneer de muffins klaar zijn, voeg je de topping toe. Zet de muffins dan in de koeling en laat deze opstijven.

Garneertip: Strooi nog een beetje extra koekkruiden of kaneel over de muffins.

Baktip: Je kan ook (siliconen) bakvorm gebruiken in plaats van papieren muffinvormpjes. Smeer deze in met een beetje bereidingsvet, zodat de muffins niet blijven plakken.

Variatietip: Houd je niet van rozijnen? Vervang deze door een appel en voeg een handje walnoten toe.

 

Maak ons jaloers met je kookkunsten!

Fijn weekend!
Team Kenamju

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search