fbpx

5 Tips voor gezonde feestdagen

Sinterklaas is nog maar net het land uit en over een paar weken staan alweer de kerstdagen voor de deur. Een gezellige tijd, maar dit jaar misschien door Corona wat anders dan anders. Dat we er in ieder geval iets gezelligs van moeten maken is een feit! En ja: wat lekkers hoort daar ook bij.

Vind je het lastig om in balans die feestdagen door te komen? Hieronder volgen een aantal tips zodat jij goed voorbereid bent!

Tip 1: maak een plan en bereid het voor! We weten van vorige jaren vaak wel wat we gaan doen qua eten en drinken betreft. Een uitgebreider ontbijt, brunch of diner.. wat lekkers voor bij de koffie/thee… schrijf het allemaal eens op: zijn er dingen die je misschien anders kunt doen? Of nog beter: hoe zou je het willen? Ook een goed idee om van tevoren jouw plan te bespreken met je partner/gezin, zo is iedereen op de hoogte.

Tip 2: Houd zoveel mogelijk structuur/ritme aan in jouw leefpatroon. Ga je normaal sporten, wandelen of heb je een sportles? Ga dat vooral gewoon lekker doen als dat kan!

Tip 3: Keuzes, keuzes, keuzes.. We maken sowieso (ongemerkt) al behoorlijk wat keuzes als het gaat om voeding. En op de feestdagen al helemaal. Vind je dat lastig? Vraag jezelf dan af: geef ik het een 10 (vind ik het écht lekker?) of is het slechts een zeventje (wel lekker, maar hee: niet spectaculair).

Tip 4: ‘Nee’ zeggen is niet erg. Situatie: familielid X (zelf door jou in te vullen) heeft bonbons en laat deze rond gaan. Eigenlijk heb je genoeg en zo bijzonder zijn die bonbons nou ook weer niet. Toch blijft hij/zij een beetje aandringen ‘neem nou toch, ze zijn van die lekkere chocolaterie! Je kunt het hebben enz. enz. enz..’. Zeg gewoon eens ‘nee’, dat is helemaal niet erg. Blijft men aandringen? Geef dan gerust een duidelijke/subtiele toelichting.

Tip 5: Geniet! Een extraatje hoort erbij op deze dagen en geniet hier vooral van! Houd jouw doel voor ogen, maar wees ook niet te streng voor jezelf. Kerst duurt maar 2 dagen en daarna pak je de draad gewoon weer op. Want: het is veel belangrijker om te kijken naar wat je doet tussen oud en nieuw en kerst, dan wat er gebeurt tussen kerst en oud en nieuw 😉

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search