fbpx

Vanaf woensdag 1 juli gaan we open

Spelregels voor sport in het kort

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Er hoeft tijdens contactsport geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen zijn weer open.

Kleedruimtes en douches

De kleedruimtes en douches zijn vanaf 1 juli weer te gebruiken. In de kleedkamers en douches moet altijd 1,5 meter afstand worden gehanteerd. Om deze afstand te kunnen waarborgen mogen er maximaal 10 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in de kleedkamer, dit staat ook aangegeven op de deur van de kleedkamer.

Wij vragen iedereen zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen. Omdat het aantal personen wat tegelijkertijd gebruik kan maken van kleedkamers en douches beperkt is, kan niet iedereen tegelijkertijd gebruik maken van kleedruimtes en douches. Doe dit dus alleen als het niet anders kan.

Ook wanneer je gebruik maakt van de kleedruimtes en douches dien je binnen 10 minuten na het einde van de les het gebouw te verlaten om ruimte te maken voor de volgende groep.

Lobby

Het is voor sporters niet mogelijk om na het sporten in de lobby te verblijven. Wel is het mogelijk om koffie of thee 2go te bestellen. Ook hiervoor geldt dat je het gebouw binnen 10 minuten na afloop van de les moet verlaten om ruimte te maken voor de volgende groep.

Er mag 1 ouder per kind plaatsnemen in de lobby tijdens de zwemlessen. Dit kan alleen zolang er zitplekken zijn waarbij 1,5 meter afstand kan worden gewaarborgd.

Groepslessen

Alle groepslessen gaan vanaf 1 juli weer van start. Bij alle groepslessen moet 1,5 meter afstand in acht worden genomen. De groepslessen zullen binnen in de zalen gegeven worden. De Strength & Conditioning les wordt voorlopig nog wel buiten georganiseerd.

Er geldt een nieuw groepslesrooster. Omdat de grootte van de groepen kleiner is dan voorheen zijn er extra lessen toegevoegd. Zo is er voldoende plek voor iedereen.

Bij contactsporten hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden hieronder valt Kickboksen, Karate en Judo. Vóór en ná de les dient ook door deelnemers van deze contactsporten 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voor groepslessen moet gereserveerd worden. Wij maken voor reserveringen gebruik van het reserveringssysteem van de MyWellness app. Via dit systeem kun je van tevoren een groepsles inboeken zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. Er zijn meerdere redenen waarom wij hiervoor hebben gekozen.

  • Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen zijn de groepslesaantallen verlaagd. Door gebruik te maken van het reserveringssysteem kunnen teleurstellingen op de club zelf worden voorkomen.
  • Door gebruik te maken van een reserveringssysteem kunnen wij vooraf vragen of een lid, of huisgenoot van een lid ziekteverschijnselen vertoont. (Triage)
  • Achteraf is bij een eventuele besmetting via bron- en contactonderzoek te traceren wie er met de besmette persoon in aanraking is geweest.

Meer uitleg over het reserveringssysteem vind je onder het kopje “Reserveren”.

Alle groepslessen duren 45 minuten. Tussen de lessen zit een pauze van 15 minuten. Na de les is er tijd om materialen schoon te maken en het gebouw te verlaten voordat de volgende groep komt.

Groepslessen kunnen maximaal 72 uur (3 dagen) van tevoren worden gereserveerd. Dit om te voorkomen dat leden zich verplicht voelen om ver van tevoren te boeken om een plek bij een les te bemachtigen.

Het maximum aantal plekken per les is verlaagd. Dit betekent kleinere groepen waarbij 1,5 meter afstand kan worden gehanteerd, maar ook intensievere begeleiding. Voor de groepslessen geldt een nieuw maximum aantal van 15 personen met uitzondering van lessen in de dojo (maximaal 24 personen) en bootcamps (maximaal 20 personen). In de zalen vind je markeringen die aangeven waar je kunt staan om iedereen zoveel mogelijk over de ruimte te verdelen.

Materiaal dient na de les te worden schoongemaakt. Er zijn extra spuitflacons met desinfectiesprays en papierrollen aanwezig om het gebruikte materiaal schoon te maken.

Fitness

Om gebruik te kunnen maken van de fitness moet er gereserveerd worden. Je kunt reserveren voor een tijdvak van 60 minuten. Dit kan maximaal 72 uur van tevoren. Er kunnen maximaal 30 personen tegelijkertijd reserveren voor fitness.

In de fitnessruimte zijn apparaten op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst. Er is tussen de apparaten voldoende ruimte om afstand te houden. Houd ook bij het gebruik van losse materialen voldoende afstand.

Maak apparaten en materialen voor en na gebruik schoon. Dit geldt ook voor losse materialen zoals barbells, dumbbells, kettlebells etc. Er zijn hiervoor extra sprays en papierrollen geplaatst.

Op piektijden blijft het buitenterrein beschikbaar voor fitness. Op het buitenterrein zijn barbells, dumbbells, kettlebells en squatracks aanwezig. Ook voor het buitenterrein dient gereserveerd te worden.

Er kunnen intakes worden ingepland. Een intake inplannen is mogelijk. Het lid dient zelf een plek te reserveren in de fitness op de afgesproken tijd.

Wellness

Vanaf 1 juli kunnen de sauna’s weer gebruikt worden. Ook in de sauna’s wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Voor gebruik van de wellness kun je reserveren voor een tijdvak van 45 minuten.

Er kunnen 5 personen tegelijkertijd gebruik maken van de wellness. Ook voor de sauna’s afzonderlijk is er een maximum aantal vastgesteld. De Finse sauna kan gebruikt worden door maximaal 3 personen, het Turkse stoombad door maximaal 4 personen en de infrarood sauna door maximaal 2 personen.

Het is tijdelijk niet mogelijk om de deur naar de wellness te openen met de ledenpas. De deur wordt na controle van de reservering geopend  door een baliemedewerker.

Jeugdlessen

Alle jeugdlessen gaan vanaf 1 juli weer door. De lessen worden binnen gegeven. Er hoeft tussen jeugdsporters onderling geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Het is niet mogelijk voor ouders om tijdens de les in de lobby te wachten. Wij vragen ouders buiten te wachten of tussentijds naar huis te gaan. Er is in de lobby onvoldoende ruimte voor alle ouders om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Ouders van kinderen in de zwemles zijn hierop een uitzondering.

Voor zwemles gelden dezelfde regels als de afgelopen periode. Omkleden kan weer in de reguliere zwembadkleedkamers. Douchen is nog steeds niet toegestaan omdat de 1,5 meter afstand niet kan worden gehanteerd. Ouders van kinderen in de zwemles kunnen in de lobby plaatsnemen.

Reserveringssysteem

Voor groepslessen, fitness, zwembad en wellness wordt gebruik gemaakt van een reserveringssysteem. Je kunt reserveren via www.kenamju.nl of via de Kenamju app (te vinden in de Appstore of Google Play).

De eerste keer dat je een afspraak maakt maak je een account aan. Je bedenkt hiervoor zelf een wachtwoord. Bij binnenkomst wordt je reservering gecontroleerd bij de receptie.

Alle leden mogen in totaal maximaal 4 groepslessen of fitnesstrainingen per week bijwonen. Voor de wellness geldt geen limiet. Door de kleinere maximale groepsgrootte zijn er in totaal minder plekken beschikbaar. Wij hanteren deze regel om iedereen de gelegenheid te geven om te sporten.

Reserveren kan 72 uur (3 dagen) van tevoren.

Je kunt tot 2 uur voorafgaand aan de les annuleren. We vragen je de les zo ver mogelijk van tevoren te annuleren om ruimte te maken voor andere sporters. Reserveer alleen als je echt van plan bent om te gaan sporten. Wanneer je plekken reserveert en niet komt opdagen of last minute afmeld ontneem je andere sporters de kans om te trainen.

De eerste 2 keer dat je niet komt opdagen zonder (tijdig) te annuleren krijg je een waarschuwing. Vanaf de 3e keer wordt er €10,- boete in rekening gebracht. Elke 90 dagen wordt het aantal waarschuwingen weer op 0 gezet. Er worden geen uitzonderingen gemaakt op deze regel.

Zwemmen

Het zwembad is te gebruiken door maximaal 3 volwassenen. De 1,5 meter afstand dient ten alle tijden te worden gewaarborgd. Het zwembad kan alleen gebruikt worden op reservering door leden met een wellness upgrade.

Voor gebruik van het zwembad kan gebruik gemaakt worden van de wellness kleedkamers.

Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de sauna’s wanneer je voor het zwembad hebt gereserveerd of andersom. Combineren is dus niet mogelijk. Dit om te voorkomen dat meer personen dan toegestaan gebruik maken van de sauna’s of het zwembad.

Parkeren

Omdat een gedeelte van het sporten nog buiten plaatsvindt, is de parkeerplaats tot nader bericht niet te gebruiken. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets. Voor parkeren op straat geldt het stadstarief.

Luchtverversing

Kenamju beschikt over een luchtverversingssysteem. Dit systeem zuigt lucht af en blaast deze naar buiten en blaast schone lucht van buiten naar binnen. Per uur vervangt het systeem 20.000m3 aan lucht. De lucht in de ruimtes wordt hierdoor 6 keer per uur vervangen. Voor een goede werking van het systeem blijven ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten.

Neem direct contact op!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Start typing and press Enter to search